A MANGALICATENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE MEGALAKULÁSÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL RENDEZETT DÍSZÜLÉS

A MOE 20 éves jubileumi díszülésére került sor az Országház Felsőházi Termében. Az ünnepi megemlékezésen felszólalt Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter és Tóth Péter egyesületi elnök. 

Budapest, 2014.10.29.

Az eseményről szóló sajtótájékoztató anyaga itt tekinthető meg.Mangalica telep látogatás

A Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének köszönhetően Torimo Matsumoto ellátogatott egy bükkzsérci és egy cserépváraljai mangalica telepre is ahol személyesen is megismerkedhetett a szőke-, a vörös- és a fecskehasú mangalicákkal.

Budapest, 2014.05.06.

 

Tiszteletbeli ebéd Orbán Viktor miniszterelnökkel

A Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének köszönhetően magyarországi látogatásra invitálták Ms. Matsumotot, aki lehetőséget kapott arra is, hogy Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak személyesen mutassa be az első mangalica képregényt. 

Budapest, 2014.05.07.


Mangalica vacsora a LaciPecsenyében

Takács Lajos séf – LaciPecsenye – hihetetlen vacsoráján is megkóstoltuk az ízletes magyar menüsort:

ASéf falatkái (mangalica-, padlizsán- és paradicsom tatár) 

Roppanós salátalevelek mangalica töpörtyűvel 

Sukiyaki papszeletből 

Vajdió-főzelékre tálalt egyben sült fasírt 

Morzsába forgatott mangalica nyakszeletek édesburgonyás curryvel 

Karamellás baconszelet fehér csokoládékrémmel és házi fagylalttal

Budapest, 2014.05.05.


TV2 Mokka

A TV2 Mokka című reggeli műsorában jártunk, ahol Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke és Ms. Torimo Matsumoto interjút adott. 

Balatonfüred, 2014.05.07.


Sajtótájékoztató

Ms. Torimo Matsumoto, a japán manga rajzoló lány egy kihalás veszélyeztetett fajokat bemutató dokumentumfilmben találkozott először a mangalica sertéssel. Ebben egy magyar úr interjút adott a mangalica állomány megmentésének történetéről, mely a ’90-es években zajlott. Kétségtelen, hogy a szőke és vörös mangalicákat látva szerelem volt ez első látásra…… és nem sokkal később Ms. Matsumoto első mangalica mangája is napvilágot látott. Amikor a szegedi szalámigyár japán képviseleti irodájának vezetője rátalált a képregényekre a történet új fordulatot vett. Így külön felkérés alapján Ms. Matsumoto elkészítette a kiadvány speciális kiadását, mely a mangalicahúsból készült export termékek Japánban való megjelenésének ötödik évfordulójára született meg. 

Budapest, 2014.05.07.

Az eseményről szóló sajtótájékoztató anyaga itt tekinthető meg.